В Стария град на Йерусалим и около него днес се стигна

...
В Стария град на Йерусалим и около него днес се стигна
Коментари Харесай

Сблъсъци между палестинци и израелски полицаи, има убити и десетки ранени

В Стария град на Йерусалим и към него днес се стигна до конфликти сред палестинци и израелски служители на реда. Израелската армия уби двама стачкуващи от другата страна на границата с линията Газа. Силите за сигурност разпръснаха дребна протестна проява против решението на Съединени американски щати да признаят града за столица на Израел, заяви ДПА.

Над 200 палестинци пострадаха при сблъсъци с израелската полиция на Западния бряг на река Йордан и в Източен Ерусалим, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия Ал Джазира. Тя цитира данни на Палестинския Червен полумесец за 217 ранени. 16 индивида са били ранени в линията Газа.Във Витлеем маскирани младежи запалиха гуми и замеряха с камъни израелските бойци, които реагираха със сълзотворен газ. Протести имаше и в Рамала, където бяха арестувани няколко души.Около 40 палестинци пострадаха при сблъсъци с израелски бойци в арабското село Кусра близо до Наблус, съобщи ТАСС, базирайки се на телевизия Ал Маядин.

 

Решението на Тръмп предизвика отвращение и митинги и в Йордания, Египет, Индия, Афганистан и Пакистан, оповестиха осведомителните организации. На някои места стачкуващите изгориха американски и израелски флагове.В центъра на Аман протестиращите скандираха  " Йерусалим е арабски "  и антиамерикански лозунги. Йордания играе особена роля в разногласието към Йерусалим, тъй като йорданският крал е набожен страж на намиращата се на Храмовия рид в Стария град джамия Ал Акса, третата по значимост реликва за мюсюлманите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР